Contoh soal simple present tense dan jawabannya

Contoh soal simple present tense dan jawabannya – Kembali mereview lagi readers, setelah author menjelaskan panjang kali lebar mengenai materi tenses, inilah saatnya menguji kemampuan kalian dalam latihan soal-soal simple present tense. Sudah siapkah amunisinya? Bagi yang belum bisa lihat dulu materi tentang simple present tenseyang sudah dijelaskan sebelum-sebelumnya. Yuk mulai saja!
Contoh soal simple present tense dan jawabannya
Problems:
1. Clara _______ to bring her favorite pen to help her remembering a thing.
a. decide
b. decides
c. decided
d. is deciding
2. She ____ happy because he is there.
a. be
b. is
c. are
d. to be
3. They ____ to join that camp because there are many games there.
a. force
b. been forced
c. are forced
d. is forced
4. She must joined this show to support the other.
          1            2                       3                     4
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
5. I like her hair unravel so that she ____ more beautiful.
a. looked
b. look
c. looks
d. looking
6. Retna _______ the problems that she will face soon.
a. don’t know
b. don’t knows
c. doesn’t knows
d. doesn’t know
7. Yayat drink many vegetables juices every night to his dinner.
                  1      2                                         3                     4
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
8. _____they know what actually has happened?
a. Do
b. does
c. did
d. done
9. Mione and I wants to stop eating as we can, because too manysweets are not good.
                           1                      2                                           3                     4
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
10. He _____ his nails sometimes when he remembers.
a. cut
b. cuts
c. cutting
d. cuted
11. It ___ too soon to give more presents.
a. was
b. is
c. were
d. be
12. She want to make friendship with everyone.
                1         2                          3           4
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
13. Harry canceled his vacation everyday because of his business.
                     1                2                               3                   4
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
14. Someone ___ there now when I am coming.
a. are
b. is
c. was
d. were
15. My dad ______ why do my mom get angry every weekend.
a. do not understands
b. do not understand
c. does not understands
d. does not understand
16. My friend and I _____ calling him every time so that he feels so boring.
a. kept
b. keep
c. keeps
d. keeping
17. Luna always keep her attitude better in front all people, she always looks beautiful too.
                              1                          2                                                         3                       4
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
18. No one know what actually just has happened today.
                    1          2                         3           4
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
19. They didn’t choose Drake as their leader every month.
                  1          2                           3                   4
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
20. She forgets about taking and to give her things because of her activities.
                1                     2                3                              4
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
Soulution:
1. B
2. B
3. C
4. B
5. C
6. D
7. A
8. A
9. A
10. B
11. B
12. A
13. A
14. B
15. D
16. B
17. A
18. A
19. A
20. C

 

Nah setelah kalian cek jawabnnya berapa soal yang benar? Jika masih kurang dari dua belas soal berarti kalian harus meningkatkan kemampuan kalian lagi. Semoga contoh soal simple present tense dan jawabannya di atas bisa jadi tolak ukur kemampuan kalian. Jangan berkecil hati bagi yang belum bisa, terus belajar ya!
Contoh soal simple present tense dan jawabannya | admin | 4.5